Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде се намира релето....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

другите релета са независими с това. не е там повредата. пробвай да извадиш буксата на термоключа на радиатора и да дадеш 1 и 2 крак на късо докато си на контакт, да видим ще завърти ли първа степен и да се локализира повредата.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от Bullit Покажи съобщение
      Защо датчик????
      ПЪРВА степен се пуска от РЕЗИСТОРА.
      Незнам дали говорим за един и същ резистор...ама перка да се включва от резистор за пръв път чувам
      (то боксера си е странен автомобил,така че може) При мен има един общ (двоен) датчик който дава сигнал на уреда на таблото и на ЕКУ-то, а то вече според градусите определя кое реле да включи,като на едното реле (преди перката) има резистор който ограничава тока на перките за да въртят по бавно па първата степен!
      Но това е при мен,а дизела си е друга бира!При теб може и да си се пуска от резистора!
      Пиши като откриеш проблема.
      Last edited by 455115; d.m.y г., 11:56.

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
        другите релета са независими с това. не е там повредата. пробвай да извадиш буксата на термоключа на радиатора и да дадеш 1 и 2 крак на късо докато си на контакт, да видим ще завърти ли първа степен и да се локализира повредата.
        Което като застана с лице към мотора е долу вдясно на радиатора, нали?
        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1996

Comment

да, на много шибано място е и е с 3 крака.
          точка

Comment

да, долу, тва е***ти мъката да го стигна, ще го мъча обедната и ще пиша

Comment

Такааамммм.... Значи смених въпросния датчик, после реших, че термостата е умрял в затворено положение, тъй като долната част на радиатора, където е датчика е студена, съответно датчика не се пуска.... никаква промяна, накрая майсторът заключи, че е издухала гарнитура на глава, влиза въздух и прави въздушна възглавница.... за което не съм много сигурен.... водната помпа си е ок, радиатора и да е запушен все ще минава по малко вода, ама в долната част си е сруден, промих го яко с маркуч, антифриза е бистър, няма масло... не знам вече... като временно решение се ядосах и си изкарах кабел с ключе в купето и сега сам си пускам перката като реша.... чудя се обаче дали това с гарнитурата е вярно........

Comment

как ще стане тая работа щом антифриза е чист. май по-добре да свалиш водната помпа първо. още в началото трябвало да провериш радиатора. въпроса е как при това полужение се е включвала 2-ра степен. а ремъкът на генератора в какво състояние е.
                точка

Comment

Ми колега и аз се чудя как и моя антифриз беше чист маслото нямаше вода ,но надуваше маркучите и през капачката на разширителния съд излизаше ваздух . Отворихме главата гарниртурата ок ,водна проба на главата ок и сменихме гарнитури и кво се оказа чудо няма да надуча вече и изчезна проблема на колегата по горе ,кадето има въздушна вазглавница в радиатора.Същите проблеми ги имах и все неисках да е отваряме но няма начин надува ли системата гарнитурка се сменя .Успех на колегата
                  Alfa Romeo 146 2.0 Ti

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                    как ще стане тая работа щом антифриза е чист. май по-добре да свалиш водната помпа първо. още в началото трябвало да провериш радиатора. въпроса е как при това полужение се е включвала 2-ра степен. а ремъкът на генератора в какво състояние е.
                    в антифриза няма масло и в маслото няма антифриз- не е боза. Ремъците са ок; радиаторът е топъл горе и студен долу.... и все пак включва втора...НЕ надува маркучите, са като заври антифриза, бълбука нали, ама вече като си пускам сам перката и не завира....

Comment

Working...
                    X